Θεραπεία με βελονισμό

Ο βελονισμός είναι μια αρχαία Ιατρική θεραπεία που έχει τις ρίζες της στην Κίνα και σήμερα έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Αφορά παραδοσιακές κινέζικες θεραπευτικές που όμως η Δυτική Ιατρική και η Ιατρική επιστημονική γνώση μελέτησε επιστάμενα και σήμερα αποδεδειγμένα πλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και πολλές επιστημονικές Ιατρικές εταιρείες αποδέχονται το βελονισμό ως θεραπευτική μέθοδο.

Ο βελονισμός πρέπει πάντα να εφαρμόζεται από Ιατρούς και σίγουρα δεν αποτελεί πανάκεια. Έχει ενδείξεις και αντενδείξεις για κάθε ασθένεια όπως κάθε άλλη φαρμακευτική ή εναλλακτική θεραπεία. Όμως έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα που είναι αυτό των ελαχίστων έως ανύπαρκτων παρενεργειών από την εφαρμογή του για τον ασθενή.

Ο βελονισμός μπορεί να εφαρμοστεί για την θεραπεία όλων πρακτικά των ασθενειών. Στο Ιατρείο μας εφορμαζομουμε συμπληρωματικά ή ως ιονοθεραπεία βελονισμό κυρίως για την θεραπεία των επώδυνων συνδρόμων, την κατάθλιψη , το άσθμα, την διακοπή καπνίσματος, την παχυσαρκία αλλά και άλλων πολλών νοσημάτων. Το είδος της θεραπείας αποφασίζεται μετά από την λεπτομερή κλινική εξέταση του ασθενή.

Στο Ιατρείο μας εφαρμόζεται και ωτοβελονισμος και κάθε συνέδρια βελονισμού /ωτοβελονισμου διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά της ώρας και μπορεί να συνδυαστεί με την θεραπεία με βεντούζες

 

Menu